Kök hücre, son yıllarda popülaritesi daha da artan bir uygulamadır. Aslında vücudumuzda zaten mevcut olan öncü (progenitör) hücrelerimizin daha farklılaşmadan izole edilip tekrar uygulanmasıdır. Buradaki amaç, uygulama yaptığımız alanda farklılaşarak arzu edilen hücreye dönüşmesini tetiklemektir.
Kök hücre, birkaç şekilde izole edilebilir: kemik iliğinden veya kendi yağ dokumuzdan. Kemik iliği, sayısal olarak zengin kök hücre kaynağıdır ama pratik değildir. Kişinin kendi yağı, kök hücreden daha zengin olduğu için ve eldesi zor olmadığı için pratikte en çok tercih ettiğimiz alandır. Minik kanüllerle ve lokal anestezi altında ağrısız bir şekilde karın bölgesinden 30-50 cc yağ alınarak laboratuvara gönderilir. Yaklaşık 50 dk içinde, 5 cc civarında kök hücreden çok zengin bir sıvı olarak bize ulaştırılır.
İstediğimiz alana uygulamayı gerçekleştirebilmekteyiz. Sıklıkla, yüz gençleştirmede, saç zenginleştirmede, eklem içine (çene eklemi, kalça eklemi, diz eklemi, parmak eklemleri vb) uygulayarak eklem sağlığını artırmada kullanmaktayız.
Laboratuvarda birkaç yöntemle kök hücre izolasyonu gerçekleştirilebilmektedir. Temelde enzimatik ve enzimatik olmayan yöntemler olarak ayırabiliriz.
Genelde kalıcılık 1 yılın üzerindedir ve çok sık uygulama ihtiyacının olmaması iyi bir avantajıdır.