Kaş ekimi, kaş eksikliği olan veya kaş kıllarını çeşitli sebeplerle kaybetmiş olan hastalarda tercih edilmektedir.
Saç ekiminde olduğu gibi FUE veya DHI yöntemleri tercih edilmektedir. Temel prensip olarak kaş ekiminde doğru analiz, çizim ve doğru açılanmanın ayarlanması en kritik basamaklardır.
Operasyondan bir hafta önce aspirin, coraspin, alkol, vitamin E gibi kan sulandırıcı maddelerden uzak durulmalıdır. Sigara tüketimi en aza indirgenmelidir. Operasyon günü hafif bir kahvaltı yapılabilir.
Sakal ekimi işlemi lokal anestezi altında yapılan bir işlemdir. Uyuşma gerçekleştikten sonra hasta herhangi bir ağrı hissetmemektedir.
Kaş ekimi işlemi plastik cerrahların kontrolü altında ekim uzmanları tarafından gerçekleştirilmesi gereken cerrahi bir işlemdir.
Öncelikle kaş ekimi yaptıracağınız merkezin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ve ameliyathanesi olan bir cerrahi merkez olmasına, sağlık kuruluşu bünyesinde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanlarının olmasına dikkat ediniz. Operasyon sadece bu iş için hazırlanmış steril bir ortamda gerçekleştirilmelidir. Kullanılan cihazlar gelişmiş teknoloji ürünleri olmalıdır.
İşlem ortalama 2-5 saat sürmektedir. Hasta bu sürede tamamen uyanıktır. Ara verilebilmekte, işlem sırasında hasta müzik dinleyip televizyon seyredebilmektedir.
FUE kaş ekimi yöntemi, kafanın, arka kısmındaki saçlar ile kulak üzeri kısmında bulunan saçlı verici / donör bölgesi dediğimiz ve ömür boyu dökülmeme özelliğine sahip saçların, saç derisini kesmeden, sadece lokal anestezi altında, saç köklerinin, 0.8mm veya daha düşük çaplı, çok ince, özel yapım FUE saç ekim iğne uçları kullanılarak, mikromotor ya da özel punch yöntemi ile, saçların tek tek alınarak, mikroskopik gözlüklerle, tamamen saçsız yada sıklaştırma yapılacak alana nakil işlemidir. Ekim yapılacak alanda kanallar safir uçlarla ve doğru açı ile açılmakta ve saç kökleri mikropensetlerle teker teker yerleştirilmektedir. Eğer DHI yöntemi tercih edilmişse saç ekim kalemi olarak bilinen, Hair Pen / Choi İğne içerisine yerleştirilen saç köklerinin direk olarak , el değmeden, kaş ekimi yapılacak deri altına, istenilen yön verilerek yapılan ekim işlemidir. Bu yöntemin avantajı kanamanın olmamasıdır ancak özel eğitimli ekiplerle yapılabilen bu işlem FUE’ye göre biraz daha uzun sürmektedir. Bazı hastalarda FUE, bazı hastalarda DHI, bazı hastlarda da her iki yöntemin kombinasyonu tercih edilmektedir.
Ekim Sonrası
Ekimden sonra pansumanlı olacaksınız.
Kaş kılları ekim işleminden yaklaşık 15-20 gün sonra dökülebilir. Bu durum hastanın fizyolojik yapısına göre farklılık göstermektedir.
Üçüncü aydan itibaren uzayan kaşlar artık kendini tam olarak göstermeye başlayacak, altıncı aya geldiğimizde %75’i, bir yılı doldurduğumuzda ise yaklaşık olarak %95’i çıkmış olacaktır.
Kaş kıllarında önemli bir özellik ise zamanla uzamanın durmasıdır. Bunu, komşu-orijinal kaş kıllarının biyolojisine benzemesi olarak açıklıyoruz. Birkaç yılı bulabilen bu sürece kadar uzayan kaş kıllarını traş etmeniz uygun olacaktır.